-- Leo's gemini proxy

-- Connecting to idiomdrottning.org:1965...

-- Connected

-- Sending request

-- Meta line: 20 text/gemini; lang=sv

Hur ska vi nå klimatförnekarna som utnyttjar LCHF-kulturen?


Alla klimatsmarta vegetarian-dorks som hade Diet for a Small Planet i bakfickan slog ju genast bakut när LCHF kom. Vi hade fått lära oss att det var rice & beans som gällde.


Och det kan man ju lätt råka i luven kring. Vi borde ju ha båda målen gemensamt:


Hur ska människor äta för att må bra?

Hur ska människor äta för att jorden och klimatet ska må bra?


Två svåra och livsviktiga frågor.


Resultatet av den här konflikten har blivit helt koko. Som det ofta blir med åsiktspaket. Är man klimatsmart “ska” man vara vegan och mot LCHF. Är man LCHF-ätare “ska” man förneka att den stora klimatkatastrofen rullar in. Tycker det här är så wack. Alltså när vi ser på vår jordklot, vår värld, våra kroppar så ska det vara med ett öppet sinne. Science must push åsiktspaketen aside!


LCHF-skribenten Annika Dahlqvist länkade till en artikel av klimatförnekaren Lars Bern. Och min kommentar kring några av myterna och missförstånden kring klimatet blev borttagen på båda bloggarna. Det är sånt som bara leder till ännu mer group think och ekokammare kring det här.


Jag ska försöka skriva lite här på min egen sida istället.


Berns huvudpoäng är att grönbeten är bättre än många andra typer av animalia-jordbruk. Det borde ju inte vara speciellt kontroversiellt och jag kommer inte argumentera mot den. Jag är miljöekonom och vill inte dra några generella slutsatser. Har min bakgrund inom slutna kretslopp a la ZERI.


Det jag istället tycker är helt uppåt väggarna är Berns inledning där han hasplar ur sig:


> Klimatpropagandan från globalisterna går ut på att dessa utsläpp kommer att leda till en klimatkatastrof inom detta århundrade. Det finns idag ingenting som de facto stödjer detta.

>

> Verklighetens observationer är att den globala temperaturen inte har påverkats de senaste 20 åren trots fortsatt kraftiga utsläpp av växthusgaser. Den högre halten koldioxid och den lilla uppvärmningen har medfört en markant ökande växtlighet, krympande öknar och snart sagt årliga rekord för jordbrukets skördar. Det varmare klimatet gör att färre människor fryser ihjäl. Miljontals människoliv har räddats och ekosystemet har blivit mer livskraftigt trots den pågående rovdriften av jordbrukets jordar och skövlingen av regnskogar.

>

> Eftersom koldioxidhalten i atmosfären är nära sin mättnadsgräns vad gäller dess växthuseffekt, finns idag ingen anledning att frukta någon nära förestående klimatförändring orsakad av människan även om vi fortsätter släppa ut koldioxid. Sådana påståenden är bara cynisk propaganda för att skrämma oss att acceptera globalisternas nya världsordning – NWO.


Det här med mättnadsgräns är helt fel. Ja, det är nästan mättat hur mycket hetta nerifrån jorden som atmosfären kan ta in och värmas upp. Men i vilken takt atmosfären sedan släpper ut den hettan ut till rymden, det är långt ifrån mättat. Där kan det bli mycket sämre (dvs att hettan släpps ut i långsammare takt på grund av tätare CO2 och andra växthusgaser), vilket det drastiskt blir. Med andra ord: “värmeelementet” är nästan uppskruvat till max och har varit det ett tag utan problem, men “utsläppsfönstret” blir bara mer och mer igenkloggat och det är ett jätteproblem.


Jorden har definitivt blivit varmare sedan 1998. Gäller både satellittemperatur, atmosfärtemperatur, ytlufttemperatur, och havstemperatur. Det har varit rekord efter rekord efter rekord.


Det är definitivt inte bra. Jordbruk behöver vatten och översvämningar (inklusive från havsvatten) och torka rubbar vattenförråden. Exempelvis grundvattnet på Gotland som börjar sina. Och om Mälaren svämmar över med havsvatten kommer det drabba över en miljon personer.


Det kommer inte bli speciellt mycket bördigare i norr eftersom det inte kommer bli ljusare (växter behöver ljus för fotosyntesen), bara varmare. Dessutom är det oftare, och större, skogsbränder vilket också rubbar jordbruket.


Ett par graders uppvärmning har drastisk påverkan på havsnivåer, islager osv. Det krävs inte mycket för att dom landliggande isarna på Antarktis ska rämna ner i havet.


Alltså you tell me over and over and over again that you don’t believe we’re on the eve of destruction. Och jag önskar att det skulle visa sig att det antingen inte är några klimatproblem, eller att dom går lätt att ordna. Men det blir väl som Y2K, vi smarta fick jobba häcken av oss och plugga COBOL och Fortran för att fixa alla gamla buggar i tid och sen när blev doomsday averted, ja då spreds myten att det aldrig varit någon fara. Eller som kärnvapenhoten på 60- och 80-talet. “Det var inte så farligt.”


Inse fakta. Ja, det suger att det finns så mkt vansklig näringslära och osjälvklara studier åt ena eller andra hållet och att ketogen kost blivit mainstream samtidigt som miljöekonomi och klimatkunskap är viktigare än nånsin. Jag fattar det. Jag fattar att det är många som blivit sjuka av SAD-maten och söker sig till antingen lågfett- eller högfett-kosthållningar. Och “30 bananer om dagen” är definitivt inte klimatsmart det heller.


Men vad vi behöver nu är öppna ögon och ett vaket sinne, inte trösta oss med falska förhoppningar. Om vi ska mildra klimatkatastrofen behöver vi sätta fart och vi behöver jobba hårt och vi behöver ta det på allvar.


Hela det här konspirationssköret han tar upp, med NWO osv, är ju bara ett... ja, det finns politik bakom scenerna åt alla möjliga håll. Att det skulle finnas någon typ av vego-hegemoni är ett totalt lol. Se på hur världen ser ut i dag. Kol, gas, fracking, olja osv. Där finns makten. Cheney, Trump...


Vi lever i en groupthink-värld; åsiktspaket, polarisering. Vi och dom. Och vi lyssnar inte på varandra.


Det finns mycket frågor kring vad som är det nyttigaste att äta, och det finns också frågor om hur vi bäst ska producera vår mat på ett sätt som är långsiktigt hållbart för vår jord. Det som vi däremot inte kan lolla runt med när vi pratar om dom två frågeområdena, är klimatkatastrofen.


Diet for a Small Planet

rice & beans

LCHF-skribenten Annika Dahlqvist länkade

en artikel av klimatförnekaren Lars Bern

ZERI

“Det var inte så farligt.”

NWO

Vi lever i en groupthink-värld

-- Response ended

-- Page fetched on Thu Mar 28 14:31:13 2024