-- Leo's gemini proxy

-- Connecting to gemini.ctrl-c.club:1965...

-- Connected

-- Sending request

-- Meta line: 20 text/gemini

Een gekke KLAANK-week

Een ware “semaine fou” komt vandaag ten einde voor KLAANK.


De verbroedering

We begonnen vorige week dinsdag met een geweldige verbroedering in Leuven met de andere studentenfanfares, vooral Ambifaarke, Studentenfanfare Ghendt en Ad Omnes waren echt toffe mensen. We begonnen met een waanzinnig optreden op de oude markt waarbij iedereen om de beurt een liedje speelde en iedereen meespeelde, meevierde en meedanste. Naast heel wat geïnteresseerde studenten waren ook een cameraploeg van de VRT én VTM komen opdagen en hebben we op beide het late journaal/nieuws veroverd. Dat is toch een stapje hoger dan ATV en MNM ;-). Daarna een drukke maar toffe cantus, ideaal om nog wat mensen te leren kennen.


De Beiaardcantus

Maar te veel slaap mochten wij toch niet verliezen want woensdag stond er al een generale repetitie met de mensen van de Antwerpse Beiaarcantus te wachten. Donderdag was het dan zo ver, een wisselvallige (vooral veel koud en miezerregen) namiddag werd een geweldige namiddag voor 1500 mensen op de Groenplaats. Voor ons, op ons grootste podium ooit (en voor het eerst versterkt, plots moest ik aan de mensen van het geluid zeggen welke micro's luider en stiller moesten) was het zo mogelijk nog geweldiger. Als 1500 mensen uw naam scanderen wanneer de senior aankondigt dat het volgende lied met begeleiding van ons gezongen wordt, dan hebt ge het gemaakt. Heel eerlijk, wij waren zelfs beter dan de Beiaard. Normaal is onze deelname aan de volgende editie al in de sacoche.


De KLAANKTUS

Juist een week na de verbroedering gaan wij in ons eigen Wilrijk ook nog eens cantussen. Niet zo maar een cantus want het is ook de avond dat we alle nieuwe leden van dit jaar gaan ontgroenen en een nieuwe senior verkiezen. Wie het gaat worden wordt nog spannend maar dat het weer een heerlijke cantus/clubavond gaat zijn is nu al duidelijk.


Er is weinig in mijn leven waar ik zo trots op ben dan op KLAANK.


-- Response ended

-- Page fetched on Sun May 19 04:24:53 2024