-- Leo's gemini proxy

-- Connecting to gemini.ctrl-c.club:1965...

-- Connected

-- Sending request

-- Meta line: 20 text/gemini

Een onvoorziene maar deugddoende wandeling

Het moet een week of twee geleden geweest zijn dat ik met de trein onderweg was naar Louvain-la-Neuve. Er was een probleem op het spoor tussen Brussel en Ottignies maar gelukkig konden er wel nog treinen door. Althans, tot in Ottignies. De treinen tussen Ottignies en Louvain-la-Neuve (en waarschijnlijk wel meer S-treinen die over het traject Brussel-Ottignies rijden) reden niet. Geen probleem, de TEC heeft bussen die vertrekken aan het station van Ottignies en naar LLN rijden, verschillende zelfs. Maar, eenmaal in Ottignies aangekomen, op de late namiddag van de eerste dag van het jaar dat het wat warm was en toch wat moe, had ik meer zin om de wandeling te maken dan uit te zoeken hoe de bussen werken en daarna nog in een bus zitten (ook al is het maar tien minuten, ik had nood aan lucht). Het zou ongeveer vijftig minuten wandelen zijn volgens OrganicMaps⁰, ik wandel sneller dan gemiddeld maar ben ook meer geneigd om omwegen te nemen dus dat zal wel ongeveer geklopt hebben.


⁰Organic Maps, heel gebruiksvriendelijke android kaartenapp met OSM-kaarten


Ik vertrok dus vol goede moed en een schijnend zonnetje en het was de beste wandeling in weken. Elke kans om een pad over een veld of langs een spoorweg te nemen nam ik, elke straat die doodliep voor auto's maar niet voor mij moest ik gezien hebben en elk beeld of kapelletje dat op mijn kaart stond moest ik gezien hebben. Ik heb nog een kwartiertje met gesloten ogen, liggend op een grasveld, genoten van een zakkende zon — drie anderen lagen er al en gaven mij dit geweldige voorbeeld. Daarna was het niet ver meer voor ik terug op bekend terrein was en was ik al snel op mijn kot, de zon begon ook echt wel onder te gaan.


Een foto van de beelden “Les Vis Tchapias”


Moest er iemand toevallig een gelijkaardige wandeling maken, er is ook een gedenksteen voor een bezoek van Johannes Paulus II te ontdekken — waar is die man ook niet geweest? Een wandeling vanuit Ottignies in de andere richting kan u trouwens langs (of toch in de buurt van) het kasteel van Moriensart en de bijhorende toren brengen.Dat lijkt me wel eens de moeite om te zien en het gebied is heel aangenaam om eens te wandelen. Als u vanuit Louvain-la-Neuve wilt wandelen en goed te been bent is het altijd tof en de sentier 55 in de buurt nabij Vieusart te nemen, de brug is er niet meer maar men kan stijl afdalen naar het beekje en erover springen.

-- Response ended

-- Page fetched on Sun May 19 04:55:48 2024